Får fågelkvitter oss att handla mer ekologiska produkter?

birds

En ny studie vid Sveriges Lantbruksuniversitet som publicerats i Appetite avslöjade att män, men inte kvinnor, var mer benägna att köpa ekologiska produkter när fågelläten spelades upp i bakgrunden. Enligt Erik Hunter, en av studiens medförfattare, ”är det inte könet i sig. Snarare är män mer skeptiska mot ekologiska produkter än kvinnor och naturljud ger en kongruent, men subtil uppmuntran till acceptans av produkter som överensstämmer med specifika ljud(i detta fall fågelsång).

Så nästa gång du är ute och handlar, var aktsam mot fågelkvitter, då det kan leda till oplanerade inköp!

Please follow and like us:

4 thoughts on “Får fågelkvitter oss att handla mer ekologiska produkter?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *