Hur presterar lantbruk?

wilhelm_lundberg

Forskare är besatta av att mäta och att försöka förklara organisatorisk prestanda. Traditionsenligt mäts det på tre sätt: kostnadsmässigt(t.ex. bruttoninkomst) marknadsmässigt(t.ex. förändring av försäljningsvolym) och subjektivt(t.ex. ”hur tycker du det känns det som att det går för bolaget”). Dessa traditionella mätningar misslyckas emellertid med att ta hänsyn till det som driver svenska bönder – saker såsom att andas frisk luft, känna stolthet över sin senaste skörd, och att fortsätta med traditioner som har fortgått i generationer.

Så vad motiverar dig? Är det vinst, ökad försäljning eller någonting helt annat?

Please follow and like us:

2 thoughts on “Hur presterar lantbruk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *