Generationsskifte för framtiden

danskasuggorIngen kommer undan, förr eller senare är det dags för den svåra diskussionen om hur företaget ska leva vidare. Om det ska leva vidare. Hur det ska leva vidare.

I Danmark kommer vart tredje lantbruk att generationsskiftas inom fem år. Här blandar sig danska staten i leken, trots eller på grund av krisen i det danska lantbruket. I Landbrugets Ejerskifteskole ska unga lantbrukare nu få möjlighet att komma en bit närmare sin önskan om ett eget lantbruksföretag genom en generationsskiftesskola.
– Vi har behov av den kunskap och förnyelse som de unga för med sig in i lantbruket, ger näringsminister Troels Lund Poulsen till Landbrugsavisen.
Han konstaterar att lantbruket släpar efter när det gäller investeringar och att det kommer att drabba konkurrenskraften om inget händer.

På vår sida sundet finns hjälp att få och kloka personer att diskutera med inom olika organisationer när det är dags för förnyelse. Ändå kan det vara en svår fråga att närma sig. Är det kanske dags för en generationsskiftesskola här också?

http://landbrugsavisen.dk/%C3%B8konomi/v%C3%A6kstfonden-vil-l%C3%A6re-dig-k%C3%B8be-g%C3%A5rd

http://landbrugsavisen.dk/%C3%B8konomi/minister-vil-hj%C3%A6lpe-unge-med-k%C3%B8be-g%C3%A5rd

Please follow and like us:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *